От 18

Следващите страници са предназначени само за възрастни. С влизането си потвърждавате, че сте навършили 18 години.

Презервативи

Бюлетин

Презервативи 

Ултратънки или изключително здрави презервативи: за незабравими преживявания, защита и вълнуващ секс.

Покажи 1 - 7 от 7 елемента
Покажи 1 - 7 от 7 елемента

Презервативите са вид контрацептив, използван по време на полов акт, за да се предотврати бременност и да се намали рискът от полово предавани инфекции (ППИ). Те са изработени от тънък, гъвкав материал и се поставят върху пениса или във влагалището преди полов акт.

История на презервативите:

Презервативите се използват от векове и има доказателства, че са били използвани още в древността. Ранните презервативи са били изработвани от материали като животински черва, кожа и лен и са били използвани главно за предотвратяване на разпространението на инфекции, предавани по полов път. Съвременният каучуков презерватив е изобретен в края на XIX в. и оттогава е претърпял много подобрения в дизайна и материала.

Видове презервативи:

  • Латексови презервативи: те са най-разпространеният вид презервативи и са изработени от латексов каучук. Те са ефективна защита срещу бременност и полово предавани болести, но могат да бъдат повредени от лубриканти, съдържащи масло.
  • Полиуретанови презервативи: Тези презервативи са изработени от вид пластмаса и са добра алтернатива за хора, които са алергични към латекс. Те също са ефективни за предпазване от бременност и полово предавани болести.
  • Полиизопренови презервативи: Тези презервативи са изработени от синтетичен материал, който е подобен на латекса, но не предизвиква алергични реакции при някои хора. Те са ефективно средство за предпазване от бременност и полово предавани болести.
  • Женски презервативи: Тези презервативи се поставят във влагалището преди полов акт и осигуряват защита срещу бременност и полово предавани болести.
  • Ароматизирани презервативи: Тези презервативи имат ароматизирано покритие, което може да направи оралния секс по-приятен. Те обаче не се препоръчват за вагинален или анален секс, тъй като захарта в покритието може да причини инфекции.
  • Презервативи стекстураПрезервативи с текстура: Тези презервативи имат ръбчета, неравности или други текстури, които могат да увеличат сексуалното удоволствие и за двамата партньори.


Използване на презервативи:

Важно е презервативите да се използват правилно, за да бъдат ефективни. Ако използвате презерватив, той трябва да се разгъне върху еректиралия пенис преди сексуален контакт. Той трябва да се използва и с лубриканти на водна основа, тъй като лубрикантите на маслена основа могат да повредят презерватива. След еякулация презервативът трябва внимателно да се отстрани и да се изхвърли в кошчето за боклук.

В обобщение, презервативите са важно средство за предпазване от нежелана бременност и за намаляване на риска от полово предавани болести. Съществуват много различни видове презервативи, всеки от които има своите предимства и недостатъци. Важно е презервативите да се използват правилно и последователно, за да се гарантира тяхната ефективност.

Презервативи за анален секс

Презервативите се препоръчват и за анален секс, тъй като могат да предпазят от полово предавани инфекции (ППИ) и да намалят риска от бременност. Важно е обаче да се знае, че аналният секс може да натовари презерватива повече, отколкото вагиналният секс. Ето защо е важно да изберете правилния вид презерватив и да го използвате правилно.

Ако използвате презерватив за анален секс, важно е да изберете здрав, издръжлив презерватив, изработен от латекс, полиизопрен или полиуретан. Ароматизираните или текстурираните презервативи не се препоръчват за анален секс, тъй като могат да увеличат риска от скъсване на презерватива. Важно е също така да използвате лубрикант на водна основа, тъй като лубрикантите на маслена основа могат да повредят презерватива.

Ако използвате презерватив за анален секс, трябва да се уверите, че той се използва правилно. Презервативът трябва да се разгъне върху еректирал пенис преди сексуален контакт. Освен това трябва да се използва с голямо количество лубрикант на водна основа, за да се намали рискът от скъсване на презерватива. След еякулация презервативът трябва внимателно да се отстрани и да се изхвърли в кошчето за боклук.

Важно е също така да се знае, че презервативите не осигуряват 100% защита срещу полово предавани болести и че някои полово предавани болести могат да се предават чрез контакт с кожата. В допълнение към използването на презервативи е важно да практикувате безопасен секс, като редовно се изследвате за полово предавани болести и използвате други защитни мерки, като например дентални пломби, по време на орален секс.